Metoda fraktalne risbe

Fraktalna risba je energijska risba in njena vibracija prodira v naše telo, misli in spomine. Z izdelovanjem takih risb se odpiramo višji zavesti in osvobajamo kreativno energijo. Povezujemo se s pravim jazom, božanstvom v nas, ki je izvor sreče, veselja, zadovoljstva in vseh duhovnih vrednot. V svetu abstraktnih barv in linij pridemo do točke, ko misli izginejo, ostaja le duh spojen z višjimi vibracijami. Z risanjem fraktalov preidemo v meditativno stanje, kjer obstaja samo harmonija, že med samim risanjem pa se preobražamo in odpiramo vrata kreativnemu soočanju z izzivi.

Metoda fraktalne risbe je preprosta in informacijsko bogata, z njo pridobimo objektivno sliko človekovega notranjega stanja in informacije, ki omogočajo korekcijo. Metoda ponuja objektiven vpogled tako v človekove potenciale kot v izvor njegovih težav, zato se lahko usmerimo na tisto, kar je potrebno korigirati. Avtorica metode je Tanzilija Polujahtova, pedagoginja, klinična psihologinja in družinska terapevtka, ki v svojem edinstvenem terapevtskem delu združuje raznoliko znanje iz več področij.  Avtorica je razvila metodo do stopnje, ki omogoča samokorekcijo notranjega stanja osebe in razvoj njenih potencialov.

 

Metoda fraktalne risbe je ena od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo (Art therapy), osnovana na spontani risbi, sestavljeni iz črt (linij) in barv. Fraktalne risbe ne razvijejo le ustvarjalne moči, njihova uporabnost ima veliko širši vpliv. Namen metode je povečati moč ljubezni do sebe, s tem lastne sreče in blagostanja v sedanjem trenutku življenja.

Z risanjem fraktalov spreminjamo svoje življenje in premikamo meje mogočega. Potopimo se v svet abstraktnih barv in črt in pridemo do točke, ko misli izginejo, hkrati nas zapustijo vse težave, bolečine in negativna čustva. S fraktalno risbo si razvijemo talent za ustvarjalen pristop k življenju in usmerjenost na edino pravo pot – pot k sebi.

 

Avtorica metode je v svojem 30 letnem obdobju raziskovanja ugotovila, da fraktalna metoda zelo dobro deluje na:

Ø  zmanjšanje stresa,

Ø  povečanje vitalnosti,

Ø  izboljšanje zdravja,

Ø  zmanjševanje notranjih konfliktov,

Ø  uravnoteženost čustvenega stanja,

Ø  povečanje ustvarjalnega in intelektualnega potenciala,

Ø  povečanje psiho-fizične aktivnosti,

Ø  uglasitev s samim seboj.

Fraktalna risba je tisto, k čemur bo človeštvo težilo, saj metoda omogoča obnovo izgubljenega znanja o samem sebi. Omogoča samokorekcijo notranjega stanja in s tem aktivacijo samozdravljenja.

 

KOMU JE METODA NAMENJENA

 

– vsem, ki želijo izboljšati kakovost življenja in reševati življenjske probleme oz. izzive,

– ni starostne omejitve,

– izobrazba in talent ne igrata vloge,

– fraktalno risbo lahko izdela vsak, ki lahko drži svinčnik v rokah.

 

Oseba, ki riše fraktal se skozi proces veliko nauči o sebi, kar ji omogoči osebno rast in učinkovitejšo izkoriščenost lastnih potencialov.